Жестоко състезание ще започне до 2012 г. Спортният магазин на Adidas за спорт на открито


Последна новина разкри, че Adidas ще създаде първия си магазин за спорт на открито в Китай. В допълнение към Adidas, някои спортни марки също възнамеряват да навлязат на пазара за спорт на открито в цялата страна. Понастоящем ситуацията на вътрешния спортен пазар е оптимистична, очаква се да се изтегли голям потенциал.

Като основата на германските спортни марки, Adidas стартира своите сектори за продукти на открито през 1991 г., въпреки предимството си на най-голямата спортни събития мрежа в света, бизнесът му с продукти за открито от години не е толкова проспериращ. Последните новини разкриха, че Adidas сериозно обяви, че ще отвори първия си магазин на открито в Китай.


Конкурентен преглед на спортните стоки на Hibbett


В това отношение мениджърът на отдела за продукти на открито Ролф Райншмид в Adidas заяви в интервю „Миналата година Adidas постигна изключителни резултати от продажби, които достигнаха до 300 милиона евро, което е увеличение от 40% през същата година. Смята се, че първият магазин за продукти на Adidas на открито в Китай е правилният избор за Adidas да навлезе навън на пазара на открито.

В допълнение към Adidas, дружеството с ограничена отговорност Taiya, което съдържа основната дейност на изследователска и развойна дейност, производство и продажби на спортни обувки, заяви, че ще инвестира изцяло в изграждането на проекта за спортна марка RAX на открито за своята дъщерна компания, прогнозната инвестиция е 46,4988 милиона юана, от които разходите за софтуер и хардуер и други съоръжения са 6,38 милиона юана, 40 118 800 юана ликвидност. По същия начин, Lung Tak

Група, чийто произход е в областта на външнотърговската преработка с новото си създадено външно оборудване на името на марката, свика десетки партньори в цялата страна, за да преговаря, за да се промени на вътрешния пазар на външно оборудване.


Всъщност бичият дух на Тайя и Лунг Так на пазара за спорт на открито в същото време не е стимул. Още през юни тази година акциите на Taiya издадоха доклад за анализ на пазара на външни съоръжения и конкурентния потенциал на Taiya, в който се посочва, че китайският пазар на открито е линейна тенденция към нарастване, пазарът на спортно оборудване на открито ще бъде с темп на растеж 50% годишно, потенциалният пазар ще бъде над 10 милиарда юана.

Няма съмнение, че с постоянния растеж на икономиката, спортната индустрия на открито създаде досие през пролетта на развитието.

Съответните експерти посочиха, че спортът на открито е повече от популярна тенденция, а също така е и определен мащаб на индустрията в началния етап, който зависи от самото движение, но също така и от движението има влияние като цяло, широко известно като ” индустриална верига “. Но местните предприятия за обувки не са перфектни в своята индустрия за спортни обувки и облекло и малцинството от тях се специализират в спортни спортове на открито, функционални тъкани и експлоатация на материали за спортни обувки на открито и няма формиране на клъстерния ефект.

Спортни съоръжения и оборудване


Статистиката показва, че през 2001 г. мащабът на пазара на спортни стоки на открито в Китай е бил само четири или пет милиона юана, но през 2006 г. той изненадващо е скочил до 2.6 милиарда юана, среден годишен темп на растеж над 100%. През 2010 г. продажбите на китайски съоръжения за външно оборудване достигнаха 6 милиарда юана до 8 милиарда юана, което се очакваше да достигне 10 милиарда юана през 2011 г.

Сега, въпреки че разликата в мащаба на продажбите между отделните предприятия е относително голяма, пазарът на спорт на открито в Китай нараства с висока скорост от 30% всяка година и инвестициите на вътрешния спортен пазар на открито и потребителските групи се развиват бързо, поради което мащабите на продажбите между спортните марки на открито и традиционните спортни марки ще намаляват постепенно.

Днес спортът на открито вече е излязъл от единствената зона за възрастни, много предприятия за обувки Quanzhou, като Cardway, Mingwei също отвориха собствени магазини за спорт на открито, целящи да навлязат в сегмента на открито оборудване за младежи, въз основа на който те се надяват да създадат свои собствени марки в тази индустрия. В контекста на приспособяването и трансформацията, притежаването на огромно пространство за развитие на външния пазар на спортни продукти става изборът на спортни марки.

Прочетете последната ни публикация Четири центъра за спорт на открито