PE Игри на открито за деца: 8 от най-добрите


Използвайте маркера за замразяване

Етикетът за замразяване е подобен на конвенционалното заглавие, с изключение на това, че когато е маркиран ученик, той трябва да замръзне с широко раздалечени крака и могат да бъдат размразени само като пропълзят през краката на друг ученик. Учителите могат да насърчат учениците да размразят възможно най-много свои съученици и дори да дават точки на тези, които го правят.

Обръчи на лудостта

Въпреки че тази игра е прекрасна за фитнес зала на закрито, тя е още по-добра навън, където има повече място и повече възможности за препятствия и обрати. Учениците развиват способности за сътрудничество, планиране и смятане, докато работят заедно, за да извлекат цветни торбички от централно място и да ги върнат в хула обръча на своя екип в Crazy Hoops. Всеки цвят на чантата с боб получава точка от учителя: пет точки за торбички, които съответстват на хула обръча на отбора, 10 точки за други цветове и една точка за бяло, например.

Можете да интегрирате дроби или отрицателни числа, ако вашите деца работят върху тях (пурпурните торбички с боб, например, струват -10 точки или всяка лилава торба с бобчета разделя общия резултат на отбора на две).

Можете също да добавите обрати към тази игра, като позволите на децата да имат ред, за да извадят торба с боб от хула обръч на противника и да го пуснат обратно в основната купчина, или да разделите торбите с боб по цвят и да поставите купчини на няколко различни места, които учениците трябва да пуснат , изкачване или пълзене, за да достигнете.

Защитете знамето

Когато се играе в класическия стил, с два отбора, всеки със своята зона и едно знаме за охрана или кражба, тази игра е много забавна. Въпреки това, когато промените нещата, Capture the Flag става още по-приятно.

Опитайте тайно и произволно да изберете по един шпионин на отбор, който има един шанс да вземе флага, принадлежащ на тяхната фиктивна група, и да го върне на своя виртуален екип.

Използвайте топки вместо флагове за бърз обрат и включете правила за хвърляне на „знамето“ на съотборниците, за да го върнете в домашната база възможно най-скоро. Ако имате голям PE клас, опитайте да разделите полето или корта на различни зони и същите отбори и знамена да се състезават за победа.

Голф с фризби

Учениците могат да хвърлят летящи дискове от мека пяна в кофи, кошници, картонени кутии и други цели, разпръснати около вашата зона за игра на открито. Можете да играете тази игра в голяма група от отбори и можете да добавите допълнителни правила, като например учениците да танцуват на място за пет секунди, ако не кацнат фризбито във вратата за три опита или по-малко.

КРОСЕТ е номер пет.

Този вариант на волейбол с четири квадрата е чудесен начин да се забавлявате с класическата игра. Това е вълнение за ученици от начално до гимназиално училище, защото е наистина лесно за настройка и има регулируеми нива на височина за всяка възрастова група. CROSSETT се фокусира върху уменията за хвърляне и хващане и координацията между ръцете и очите, като същевременно се обръща към състезателната природа на децата. Не заема много място, така че е идеален за дни, когато настройвате станции, за да могат учениците да преминават навън.

Хопскоч, не. 6

Тази популярна игра съчетава плиометрична активност и тренировка за баланс с чувство за хумор. Множество отбора от три или четири деца могат да се състезават на различни решетки за скокове едновременно, натрупвайки кумулативни отборни точки и натрупвайки кумулативни отборни точки.

В Hopscotch е лесно да промените нещата, за да заинтересувате всички. Вместо да отбелязват числа в квадратчетата, накарайте учениците да нарисуват същества като котки, кучета и жаби или да напишат имената на упражнения като скокове, клекове и високи колене. Учениците трябва да произведат съвпадащия животински звук или да изпълнят повторения на дадената дейност, преди да могат да започнат да подскачат, когато хвърлят маркер върху квадрат.

Друг вариант е партньорски скакал, при който двама ученици подскачат по две решетки, начертани близо една до друга, докато се опитват да балансират и скачат точно.

Хвърлете топката

Направете по един конус на отбор с топка за тенис или Wiffle, поставена отгоре, и разделете учениците на четири групи по четирима. Учениците трябва да се редуват да търкалят допълнителни топки към конусите, за да ги съборят. Когато топката отгоре падне, хлапето, което я събори, има пет секунди, за да я преследва и да я събере, за да може отборът да спечели точка. Те също трябва да поставят конуса с топката отгоре за хода на следващия съотборник.

Щафета на торбичките

Щафета с чанта с боб, която се провежда на писта на открито или на черно, на открито или на практика всяко друго открито място, помага на учениците да изградят работа в екип, скорост и ловкост. Поставете конуси или други маркери, разделете учениците на отбори и раздайте по три торби на всяка група. Отборите се подреждат със своите торби с боб на началното място и първият бегач от всеки отбор се състезава с една торба с боб до първия маркер, който го пусне. След това те се връщат назад, за да извлекат втора торба с боб и я пускат до втория маркер, преди да го повторят с третия боб и маркер. Те маркират ръката на втория бегач, когато се върнат в началната точка, така че вторият бегач може да извлече всички торби с боб в заден ход – да се втурне към първия маркер, да грабне торбата с боб и да я спринтира обратно към стартовата линия, препускайки обратно към втори маркер за втората торба с боб и т.н.