Спортни повърхности на открито

alpidelmareoutdoor

Още по-голямо разнообразие от спортове се играят на открито, включително хокей на поле, състезания / бягане, бейзбол, футбол, стрелба с лък, конна езда, каяк, скално катерене и безброй други дейности. Спортните настилки на открито са също толкова разнообразни, колкото и заниманията върху тях. Докато някои спортове са разположени директно в рамките на елементите, като например при планински преходи, сърф в морето, ски бягане над сняг и така нататък, други спортове се нуждаят от специална система за корт или настилка, на която да играят.

Всички външни повърхности са проектирани да се представят или да издържат на всякакъв вид време. Дори ако не искате да излезете в снега за оживена игра на тенис, вашият корт ще бъде готов, когато времето се изчисти през пролетта. Повърхностите също трябва да осигуряват както сцепление, така и поглъщане на удари, така че играчите да могат да се представят добре.

Има три основни типа повърхности за отдих на открито: писти, чимове и кортове. Изкуствените пътеки и пълнежът за синтетична трева често съдържат рециклирани материали, като малки кубчета от гумени подметки за обувки или автомобилни гуми. Повторното използване на тези материали спомага за намаляване на количеството отпадъци, изпращани на депата. Този материал също така осигурява добро сцепление и омекотяване на спортистите, както и подходящ дренаж в случай на дъжд. Външният вид на тревната настилка е проектиран да прилича и да се държи като естествена трева, без да се налага да се полива, коси, тори и презасажда. Кортовете на открито за баскетбол и тенис са изработени от акрил, който осигурява по-фина повърхност от тази на пистите, но въпреки това осигурява надеждно сцепление, както и твърда повърхност, така че топките да имат по-добро отскачане, което няма да пречи на играта.

A Защо на открито?

Спортът за отдих се нарича още спорт за всички и се прави с различни цели, но главно за забавление и забавление в свободното време. Все повече хора започват да се грижат за здравето и правят развлекателни спортни дейности и различни упражнения за поддържане на физическа форма, за да поддържат или подобряват своята физическа, както и психическа годност и здраве, да повлияят на тяхната гъвкавост, да укрепят мускулите си и да оформят тялото, да забавяне на симптомите на стареене и др. Някои хора желаят да научат нови умения или да изпитат нови чувства чрез спортни дейности. Някои хора могат да имат социални причини за участието си в спорта, включително нуждата от интеграция, приятелство, работа в екип, подкрепа, признание и т.н.

Състезателният спорт се извършва главно за изпълнение, за постигане на добри резултати в състезания, побеждаване на противниците и ставане на победител или рекордьор. Хората, които се занимават със състезателен спорт, тренират усърдно и редовно и участват в различни форми на състезание. Те са организирани и принадлежат към различни спортни отбори, клубове, асоциации или федерации. Най-високото ниво на състезателен спорт е елитният спорт (спорт с най-добри резултати). Елитните спортисти трябва да жертват почти всичко за своя спорт. Продължава много години, за да станеш отличен спортист. Такъв процес означава години на тежки ежедневни тренировки, усилия и усилие, години на болка и стрес. Финансовата и социална среда е необходимост. Елитните спортисти често са професионалисти, които изкарват прехраната си чрез спорт. Те следват принципите на спортното обучение, за да постигнат напредък, включително различни програми за регенерация. Елитният спорт е свързан със сериозен проблем – допинг, използване на незаконни вещества за подобряване на представянето.