Пет най-добри спорта на открито


Почти всички спортове могат да се използват като упражнение, въпреки че обикновено се смятат за дейности за свободното време. Това е особено вярно за дейности на открито, които в много случаи ви позволяват да вършите повече домакинска работа, като същевременно натоварвате тялото си с различни мускули. Освен това, тези дейности са приятни за участие и имайки това предвид, ги препоръчвам като петте най-добри спорта на открито, които да изживеете.

Колоезденето е номер едно.

Колоезденето е един от най-популярните спортове на открито, тъй като е приятно и е полезно за здравето. Повечето хора се научават да карат колело на тренировъчни колела като деца и впоследствие го използват, за да отидат на работа рано.

Колоезденето е препоръчително, защото можете да карате колелото си по пътеките или тротоарите, когато къмпингувате. Можете да изгаряте до 400 калории на час, карайки с бърза скорост или 200 калории на час, карайки с бавно темпо, в зависимост от това как и къде е вашият велосипед.

Други предимства на колоезденето включват:

Укрепване на долната част на тялото.
Фитнес за сърцето и белите дробове.
Балансът и координацията се подобряват.
В резултат на това карането на колело до работа е изключително полезно за вашето здраве. Ако само една трета от всички кратки пътувания с автомобил се извършват с велосипед, сърдечните заболявания биха намалели с 5 до 10%.

Игра на пейнтбол

Играчите на пейнтбол често са твърде погълнати от играта, за да забележат, че тренират телата си. Това е така, защото като играч трябва да координирате всички мускули на тялото си, точно както бихте направили в ежедневните дейности, поради което може да не забележите работата, която вършим.

Следват някои от начините, по които тази дейност на открито подобрява различните ви части на тялото:

Крака: избягването на опонентите ви изисква много бягане, клякане, пълзене и дори клякане. Вашите подколенни сухожилия, прасци и други мускули на краката ще се укрепят поради тази дейност.
Задържането на пистолета за пейнтбол, докато се насочвате към целта, укрепва практически всички мускули на ръцете, включително бицепсите и трицепсите.
Тъй като се страхувате да не бъдете ударени, пейнтболът повишава нивата на адреналина и кара сърцето ви да бие с пълна скорост. Това поддържа сърцето ви в отлична форма.

Любителски риболов

Риболовът е добър спорт на открито, в който да участвате, защото е полезен за вашето здраве. Ако сте от типа да седнете с охладител за бира и чакате вашата примамка за риболов да хване, може да печелите повече калории от бирата, отколкото губите от спорта.

Гребането в търсене на различни зони за риболов, от друга страна, изгаря много калории. Когато комбинирате това с борбата за изтегляне на риба от водата, можете да изгорите до 200 калории на всеки час, като същевременно укрепвате цялото си тяло.

Следват някои от другите предимства на риболова:

Релаксация.
Обучение на търпение.
Балансът се подобрява (особено ако използвате малки плавателни съдове като канута).

Язда на кон

Конната езда е нещо повече от това да седиш на кон и да се движиш по течението. Тъй като яздите наистина мощно животно с неговите мисли, то се нуждае от много увереност.

В резултат на това вашата координация и бързо мислене ще се подобрят, докато се наслаждавате на този спорт на открито. Това е така, защото, за да направлявате коня, трябва да изпълнявате няколко неща наведнъж.

Първоначално е необходимо да вземете курсове по конна езда, за да придобиете солидно чувство за баланс и да поддържате идеална стойка на тялото. Този метод ангажира мускулите на гърба, гърдите и основните мускули на тялото, като ви дава задълбочена тренировка.

Скейтбордът е номер пет.

Скейтбордът подобрява баланса на тялото ви, ако има нещо, което прави. Прави го на много по-високо ниво от колоезденето и в резултат на това основните мускули на тялото ви са значително развити.

Освен това, триковете и подвизите за скейтборд, които владеете с течение на времето, укрепват различни мускули, като същевременно насърчават здравословния метаболизъм. Тези подвизи също ви позволяват да демонстрирате способностите си, карайки ви да се чувствате по-сигурни и добри за себе си. По отношение на загубата на тегло, Harvard Medical School откри, че пързалянето може да изгори до 300, 372 и 444 калории на час за тези, които тежат съответно 125, 155 и 185 паунда. Това означава, че ако искате да отслабнете, това е много приятно занимание на открито.

Заключение

Както можете да видите, тези дейности на открито са не само приятни за участие, но имат и множество ползи за здравето. За най-добро изживяване препоръчвам да опитате всяка от петте най-добри дейности на открито, изброени по-горе, за да можете да опитате всичко по отношение на забавление и физическа активност.