Как да започна да тичам за по-малко от 30 минути на ден?

Планиране на деня

Планирането на деня ви помага да се придвижите по-лесно през деня. Да имате здрав начин на организация. Да тичате по-малко от 30 минути е добра идея. Трябва да имате добра стратегия, за да достигнете това.

Този раздел ще говори за планиране на деня. Как да започнете да тичате под 30 минути на ден:

Направете списък с приоритети

Планирането на деня може да е ключът за успех. Трябва да си поставиш 30-минутно тренировка. Първоначално, разбери какво ти е важно и останалото да го отложиш. Установи цели за всяка работа. Раздели времето си между задачите, така че да можеш да ги приключиш последователно.

Важно е и да разбереш какво да променяш за да запазиш боди и ум в хубаво състояние:

 • Да си поставиш регулярни почивки.
 • Да си въведеш диета с достатъчно плодове и зеленчуци.
 • Да практикуваш регулярно физически упражнения.
 • Да си отделиш време за почивка.
 • Да прекараш време с приятели и близки.

Ограничете времето за изпълнение на задачите

Ако искате да минете 30 минути по-бързо, следвайте тези съвети. Най-важното е да правите разбивка на времето. Не трябва да отделите еднакво време за всяка задача. Имайте предвид най-важните задачи и определете колко време за всяка една от тях. Отнемайте време за изпълнение на документи и други задачи. Трудно процесите трябва да се изпълняват първото. При разпределянето на времето помнете да оставяте малко време за неочаквани проблеми.

За да се осигури максималната ефективност и да се изпълнят задачите в рамките на 30 минути, използвайте инструменти и технологии като:

 • Анализиране на данни;
 • Обработка на показатели;
 • Автоматични документи;
 • Интелигентни анализи;
 • Машинно учене.

Използвайте тези инструменти за да прецизирате работата и за да изпълните задачите по-бързо и по-ефективно.

Установете практически цели за изпълнение на задачите

Няма много начини, за да се работи по-малко от 30 минути. Задайте си цели. Те трябва да включват:

 • 1-2 срещи от 30 минути на седмица – face-to-face, Skype, Google Hangouts;
 • Почти всеки ден 20-30 минути за писане;
 • Проверка на имейли само 3 пъти на ден и не приемане на неща, които не са необходими;
 • 10 минути за планиране настаняване на срещи за следващата седмица и делегиране на задачи ако е необходимо.

Ако зададете реалистични цели с детайлни “действия“, които да могат да бъдат изпълнени в 30 минути или по-малко, ще бъдете много по-скоро да постигнете желаните резултати.

Управление на времето

За да започнете да тичате под 30 минути на ден, е необходимо да планирате. Задайте си цели и разумни дедлайнове. Организирайте ефективно времето си. Концентрирайте вниманието си. Това ще ви помогне да постигнете целта да тичате под 30 минути на ден:

 • Задайте си цели и разумни дедлайнове.
 • Организирайте ефективно времето си.
 • Концентрирайте вниманието си.

Използвайте напомняния и аларми

За да управлявате времето си по-добре, използвайте напомняния и аларми. Можете да задавате настроявания, като слушате кога да се прекъснат 20, 10 или 5 минути. Ако се прави някакво упражнение от 40 до 50 минути. Това ще ви уведоми да прекъснете времето си по време на деня.

Отхвърлете дистракциите

Много хора забравят колко важно е да се отхвърлят дистракциите. Това може да помогне да управлявате времето си. Netflix, YouTube, Tumblr и Discord chat са само някои от многото “дискретни” услуги. 90% от нашето време се използва за тези дистракции.

Важно е да разберете дали сте вече прекалено заглупени и кога да завършите своето задание. Најдобрият път е да си направите рутина и да планувате своето време, за да достигнете целите си.

 • Ако имате по 30 минути всеки ден, придвижете ги с малки цели и планове. Това ще ви помогне да постигнете успех без да изпитвате затруднения.
 • Отделете един ден за планиране и пренасяне на рутината си.
 • Също така, използвайте филтри за да избегнете дистракциите.

Използвайте принципа на подреждане по приоритети

Използвайте принципа 80/20 за управление на времето. Това означава, че влагате 20% от енергията си в ключови решения, които ще доведат до 80% от желаните резултати. Поддържането на фокус в тези области ще бъде от ключово значение за продуктивното използване на времето ви.

Определете жизненоважните цели, които искате да постигнете, и създайте план за всяка от тях. Подредете задачите, заданията и дейностите по важност и преценете колко време ви е необходимо, за да завършите всеки проект. Не можете да надценявате всички задачи в неделя. Дайте реалистичен и приемлив краен срок (като вземете предвид ежедневните си практики). Записвайте всичко в календар или мобилно приложение, докато планирате дневния си график. Оценявайте възложените ви цели все така и периодично. По този начин ще можете да поддържате необходимия фокус, за да работите умно в определеното време.

Отделете време за почивка

За да поддържате здравето си, дори и да искате да се движите по-малко от 30 минути на ден. Отделете време за почивка! Ползвайте тези полезни съвети за да подобрите дневното си разстояние и да се поддържате активни и здрави:

 • Направете промени в начина по който се движите на ден.
 • Отидете на прогулка заедно с семейство или приятели.
 • Започнете да вдигате тежести.
 • Отидете на плуване, велосипеден състезание или друга активност.
 • Дайте си възможност да се движите на пространствата на открито в природата.

Отделете време за почивка и забавление

Ако искате да започнете тичене, 30 минути (или 1 час) не е зле. Но работата може да се раздвои. Не следва процес по стъпки, а съпоставяне на работата. Освен това, рекомендувамe да се избират отделни фази на работата и да се поставят фиксирани цели.

Да се използва 30-минутното служи за да достигнете резултати по-бързо. Това може да бъде постигнато през просто разделяне на времето на работа на кратки периоди.

Използвайте периоди от 5 до 10 минути за да проработвате задача. След това почивайте и продължете със следващата. Така ще постигнете повече в по-кратко време.

Направете план за почивка

Отпускът е необходим, за да се избегне умората, тежката работа и грешките. Достатъчно ясно, но дългата работа – 30, 60, 90 минути – не може да бъде устойчива.

Ето защо е необходимо да разделите работните часове на управляеми части. Кратките почивки от 10-15 минути могат да ви дадат възможност да презаредите силите си и да продължите работата с по-голяма съсредоточеност. Също така вземането на няколко почивни дни всеки месец ще ви помогне да поддържате енергийните си нива и производителността си.

С тези промени и разделение на труда тялото може да се възползва от естествените си ритми и цикли. Затова се препоръчва всяка седмица да си вземате отпуск – дори за няколко часа – за да си осигурите достатъчно почивка и подмладяване. Това ще ви помогне да останете продуктивни и фокусирани върху текущата задача.

Запазете достатъчно време за заспиване

Редовният сън е съществен елемент както на социалното, така и на психологическото здраве. Отделяйте 7-8 часа (или 1/3 от 24 часа) всяка нощ. Уведомете тялото и ума си, че е време за релаксация и почивка. Използвайте технологии като Java, JavaScript, Python и др. за постигане на добър нощен сън.

Често задавани въпроси

1. Какви са ползите от бягането за по-малко от 30 минути на ден?

Бягането за по-малко от 30 минути на ден все пак може да донесе много ползи, включително подобряване на сърдечносъдовото здраве, повишаване на енергийните нива и регулиране на теглото.

2. Как трябва да загрея преди бягане?

Важно е да загреете преди бягане, за да предотвратите травми. Добрата загрявка трябва да включва леко кардио, разтягане и динамични движения като напади или махове с крака.

3. Какво трябва да нося, когато бягам?

Трябва да носите удобно и подходящо облекло за бягане, включително добре прилягащи обувки с добра опора, дрехи, които отвеждат влагата, и светлоотразителна екипировка, ако бягате в условия на слаба осветеност.

4. Как мога да предотвратя наранявания при бягане?

За да предотвратите травми, е важно да слушате тялото си, постепенно да увеличавате пробега и интензивността и да включвате в програмата си упражнения за сила и гъвкавост.

5. Колко често трябва да бягам?

Трябва да се стремите да бягате поне три-четири пъти седмично, за да видите забележими подобрения в нивото на физическата си форма. Важно е обаче да предвидите дни за почивка и да не прекалявате.

6. Как мога да запазя мотивацията си да тичам?

Поставянето на цели, намирането на приятел или група за бягане и разнообразяването на рутинните занимания могат да ви помогнат да поддържате мотивацията си за бягане. Можете също така да опитате да слушате музика или подкасти, докато тичате, за да направите преживяването по-приятно.