Игри за бягане за деца, за да ги накарате да се движат


Повечето деца обичат да бягат, но много се отегчават, когато са принудени да тичат на място или да обикалят около писта или спортна зала. Така че защо не използвате въображението си, за да ги заети? Организирането на игри, които включват бягане, е страхотен подход за мотивиране на децата да упражняват, докато се забавляват добре.

Ето няколко игри, които обикновено са голям хит сред децата, независимо дали търсите игри за бягане за спортна тренировка, час по физическо възпитание, празнуване на рожден ден или играете в задния двор.

Pony Express е номер едно.

Оборудване

Две щафетни палки, определен кръг на терена или във фитнеса (по избор)

Инструкции за игра

Разделете децата на две равни групи.
На противоположните краища на кръга всеки отбор чертае линия.
Едно дете от всеки отряд започва да спринт около кръга по ваша команда (в същата посока). Целта е да се върнат на стартовата си линия и да маркират (или да предадат щафетата на) следващия човек от своя отбор, без да бъдат хванати от бегача на другата страна.
Когато бегачът достигне линията на своя отбор, те маркират ръката на съотборника си, който след това започва да спринтира около кръга, като избягва да бъде хванат от бегача на противниковия отбор. Палка може също да предаде щафетата на следващия бегач.
Първият отбор, който завърши пълен кръг със своите бегачи, печели.

Лов за чистачи No2

Оборудване

списък с неща, които да търсите

Инструкции за игра

Запишете си какво можете да намерите в района, където децата ще бягат. Направете някои от елементите специфични (например фонтан), докато оставяте други неясни (т.е. нещо, което започва с буквата G). Това позволява на децата да проявяват повече въображение в отговорите си.
Започнете с първия елемент от списъка и спринтирайте до посоченото място.
След като пристигнете, преминете към следващия елемент от списъка.

Защитете знамето

Оборудване

Две знамена или бандани за обозначаване на полето с конуси или други знаци (могат да бъдат поставени в конус)

Инструкции за игра:

Разделете децата на две равни групи.
Конуси или маркери трябва да бъдат поставени в центъра на терена или фитнес залата. Знамето на всеки отбор трябва да бъде поставено на около 50 фута от центъра на полето или фитнес залата.
Когато надуете свирка или извикате „тръгвай“, всеки отбор спринтира към противоположната страна на терена и се опитва да вземе флага на противниковия отбор.
Играч е изпратен в затвора, ако е маркиран от страната на полето на противниковия отбор (обозначена зона от страната на полето). Само ако съотборник те освободи, може да бъдеш спасен от затвора.
Можете да играете за определен период от време и да обявите победител като отбора, който улови своите флагове най-много пъти. Друга възможност е да играете, докато един отбор достигне определена обща точка (вкара една точка всеки път, когато хване флага).

Къде трябва да бягате след това?

Оборудване

На малки листчета са изписани различни забележителности или местности.

Инструкции за игра

Тази игра е най-добре да се играе на открито пространство с различни забележителности или места, до които децата могат да тичат.
Треньор или друг възрастен записва имената на няколко елемента в района на малки парчета хартия, като трибуна, стълб на вратата, предпазен стоп, навес за оборудване и яма за дълъг скок.
Поставете хартиените фрагменти в малка торбичка, като кафява хартиена торба или колан за джогинг.
Едно от децата вади лист хартия и чете адреса. След това всички трябва да се втурнат към тази област.
След като всеки пристигне на мястото си, всяко дете се обръща, изваждайки нов лист хартия.

Акули и миньуси, за да назовем само няколко.

Тази игра за по-малки деца е като улавяне на знамето; обаче, вместо да се опитвате да получите флаг, вие се опитвате да избегнете маркиране.

Оборудване

Правоъгълна открита площ (поле или фитнес) с линии или конуси, определящи границите.

Инструкции за игра

Идентифицирайте 1-4 деца като акули (в зависимост от размера на групата). Всички останали ще станат миноу.
“Рибка, рибка, рибка, ела да плуваш във водата ми!” акулите крещят от средата на полето.
— Шарки, шарки, шарки, не можеш да ме хванеш! — казват миньовците, докато се нареждат на опашка в единия край на правоъгълника. След това малките започват да бягат през полето до противоположната гранична линия, за да не бъдат маркирани от акула.
Когато миноу бъде маркиран, той се превръща в акула и се опитва да маркира други миноу.
В следващия кръг, когато останат само един или два миньола, те се превръщат в акули.